Miért jó a feltárt gabona?

A kutyák alapvetően nem termelik azokat a nyálban található enzimeket, melyek a szénhidrátok és keményítők lebontását kezdik meg a szájban (pl: amiláz) A nyálban található amiláz páldául a mindenevőknél és növényevőknél megtalálhatók, azonban a húsevőknél nem. Ezért ezt a terhet ilyenkor teljes egészében a hasnyálmirígy viseli, magára eröltetve nagy mennyiségű amiláz termelését, annak érdekében hogy meg tudjon bírkózni a növényi eredetű keményítővel, cellulózzal és szénhidrátokkal.

Mivel a húsevők hasnyálmirigye nem képes szétválasztani a cellulózt glükóz molekulákra, a kutyák sem képesek hatékonyan emészteni, felhasználni a növényi anyagokat mint fehérje forrást. Ennek kiküszöbölésére és az ebből eredő egészségügyi problémák megelőzése érdekében a minimálisan felhasznált gabonafélék a hidrotermikus eljárással és kétszeres extrudálással tökéletesen emészthetővé válnak.

Miért jó a feltárt gabona?