Tapasztalatok az IL CANE tápokkal I.

Tapasztalatok az IL CANE tápokkal I.Tisztelt Kutyabarátok, ez év elején felkérést kaptunk, hogy teszteljünk egy Magyarországon még nem ismert, forgalmazott, Olaszországból származó kutyatápot.

Természetesen a szokásos kétségekkel álltunk a felkéréshez, „na már megint egy a sok közül” gondolattal. Sajnos a különböző nem túl „kutyakompatibilis” termékeknek köszönhetően igazán előítéletes a felelős és igényes kutyatartó.
Nosza gondoltam tesztelgetem ezt az első ránézésre 15kg-os kiszerelésű tápot. Megemeltem, ekkor ért az első meglepetés, a súly. Ez 2o kg-os lehet, ilyen kicsi zsákban? Indultam a szobamérlegért és tényleg! Egyre inkább kezdett érdekelni, hogy mi lehet ebben a zsákban. Kinyitottam hát egy Basic és egy Maintenance feliratú zsákot. Érkezett a második meglepetés a szag, vagyis, hogy nem volt semmilyen kellemetlen „lakásillatosító” tipikus kutyatáp szag. Kézbe véve a szemcséket, sűrűségüket, alakjukat, keménységüket tekintve megállapítottam, hogy akár csúzli golyónak is simán használhatnám őket. Mivel már a kezemben voltak így természetesen jó gazdához méltóan meg is kóstoltam a sötét színű golyókat. A hús íz mellett ropogós, csontszerű állagot tapasztaltam. No de mit is ér az én megelégedésem addig, amíg a négylábú „szagértők” még nem kóstoltak? A tapasztalataimon felbuzdulva pár maréknyi tápot zsebre tettem és a szokásos módon kiengedtem a négytagú saját falkát. A kutyák érdeklődése azonnal a zsebeim felé tendált, az orrukkal nagy megelégedésükre már „látták”, hogy valami ínycsiklandozó falat van nálam. Az első falatok után könnyen megállapítottam, hogy olyan „mégkell” ízű eb eledellel van dolgunk. Később a termékleírás elolvasása után rájöttem, hogy az étekben magas százalékban marha, sertés és csirkehús dehidratizált „ötvözete” található, amely a „mégkell” ízt biztosítja. A háziasított húsevők azonnal áldásukat adták az új „csontropogtatós” vacsorájukhoz, amely láthatóan evési élvezetet nyújtott számukra. Pár nap etetés után vártam, hogy a szokásos „hátpúpozásos” átállási problémák előkerüljenek, de semmi ilyet nem tapasztaltam, sőt a canis merga még kisebb és „koppanós” lett.

Tapasztalatok az IL CANE tápokkal I.Egy havi etetés után megfigyeltem, hogy a szolgálati terhelés mellett is kb. 20%- kal kevesebb mennyiséget kell adnom az eledelből és még így is pozitívan változik a kondíció. Mondhatom azt is, hogy a 20 kg-os zsákban a felhasználás szempontjából legalább 23 kg van!
Mára elmondhatjuk, hogy a Soproni Kutyabarátok mintegy hatvan különböző méretű, korú, fajtájú, ivarú kutyája IL CANE terméket eszik. Nagyjából hat hónap etetési tapasztalattal rendelkezünk, mely során -meglepő módon- negatívum nem merült fel.
Ennyi négylábú szakértő nem tévedhet, ezért minden kutyabarát figyelmébe ajánlom az IL CANE termékcsaládot, amely egy valóban kutyabarát kutyatáp!

Tremmel Nándor